P.TSHH

band image design • drukwerkplaats • ritmische handelingen creëeren muziek • live merchandise

 

samenwerking met Manouk van der Kooij

sneakpreview van de band / aankondiging concert
muziek door Alexander Giertz

P.TSHH is een Nederlandse band geformeerd door verschillende machines uit de druktechniek. De band bestaat dus niet uit mensen maar uit machines. Deze komen oorspronkelijk uit de druktechniek en door de regelmaat van de verschillende machines tijdens een drukproces wordt een ritme gecreëerd. Deze geluiden vormen samen een compositie waarin het toeval van het geluid een belangrijk aspect is.

Typerend aan deze band zijn de live concerten, dit is waar deze band om gaat. Je moet erbij zijn geweest om de muziek te ervaren. Elk optreden nodigt de band een andere kunstenaar uit, veelal uit de printmaking wereld. Deze maakt in het voorprogramma, als zijnde een performance, een kunstwerk. Die daarna door de machines tijdens het concert op het podium gereproduceerd wordt. De geweldige geluiden die op dat moment gecreëerd worden geven een theatrale beleving. Het concert is gericht op de volledige ervaring en de belevenis.

De bezoekers van de concerten ontvangen ieder een origineel exemplaar van het drukwerk die op dat moment van de show gemaakt wordt. Hierdoor gaat iedereen naar huis met een vereeuwigd aandenken van dit optreden. Elk nummer heeft een eigen opzet, waardoor het drukwerk ook veranderd. Binnen het proces geven de band de werken aan elkaar door, elk exemplaar wordt op deze manier een gelaagd en uniek kunstwerk.